Hvide Sande

a_1847
image-1

Fiskerbyen Hvide sande ligger otte kilometer syd for vores Bed and Breakfast. Hvide Sande er Danmarks yngste by, den er grundlagt i 1931. På trods af byens unge alder rummer den masser af spændende historier med tilknytning til fiskeriet og beliggenheden mellem Ringkøbing fjord og Vesterhavet.

Aktiviteter i Hvide Sande

Søger I aktiviteter til jer selv eller børnene er Hvide Sande et godt udgangspunkt i området. Området omkring Ringkøbing Fjord er fantastisk velegnet til aktiv fritid – cykelture, rideture og vandreture, lystfiskeri og frem for alt surfsport er muligt her.

Den geografiske placering og de fremherskende vejrforhold gør området til et af Europas bedste steder at lære at windsurfe, kitesurfe eller en af de andre boardsportdiscipliner ligesom der er masser af udfordringer for de dygtige surfere i Vesterhavets bølger ved Hvide Sande.

Områdets smukke, frie natur og de mange åbne vidder opfordrer til at gå på opdagelse her med sin cykel eller på gåben. Eller hvad med en dejlig ridetur langs stranden fra en af områdets ridecentre?

Havnen i Hvide Sande

Havnen i Hvide Sande er et kapitel for sig! Hele byen er placeret rundt om havnen, der igen ligger centralt rundt om slusen, der regulerer vandstanden og saltholdigheden i Ringkøbing Fjord.

Hvad enten du vil på shopping, spise på restaurant, gå på sightseeing eller bare sidde med en kop kaffe og slappe af og se på havnens aktiviteter, så er det det rigtige sted. Udover fiskeriaktiviteterne når kutterne lander deres fangster har Hvide Sande Havn også udviklet en aktiv spiller for offshore og vindindustrien, så der er altid spændende fartøjer ved kajen i Hvide Sande.

Vil man se Hvide Sande og området omkring fra søsiden kan man købe en tur med skonnerten Maja, der i hele sæsonen har daglige ture fra Hvide Sande havn.